Извлекување за надомест за купен и вграден соларен колектор Reviewed by Momizat on . Министерството за економија денеска организира јавно извлекување на лицата кои ќе го остварат правото на надомест на дел од трошоците направени за купен и вград Министерството за економија денеска организира јавно извлекување на лицата кои ќе го остварат правото на надомест на дел од трошоците направени за купен и вград Rating:
You Are Here: Home » Вести » Извлекување за надомест за купен и вграден соларен колектор

Извлекување за надомест за купен и вграден соларен колектор

Извлекување за надомест за купен и вграден соларен колектор

Министерството за економија денеска организира јавно извлекување на лицата кои ќе го остварат правото на надомест на дел од трошоците направени за купен и вграден соларен колектор во своето домаќинство, по четвртиот повик за надоместување на дел од трошоците за купување и вградување на соларни колекторски системи во домаќинства за 2012 година.

Овој повик траеше до 31 мај, а за негова реализација се предвидени 6 милиони денари.

Од сите пристигнати апликации во рокот, како што соопшти Министерството за економија, со јавно извлекување на транспарентен начин, ќе бидат определени оние кои ќе добијат надомест од 30 отсто од направените трошоци, но не повеќе од 300 евра.

Секој барател, кој има доставено барање за надоместување на дел од трошоците има право, доколку сака, да присуствува на јавното извлекување што ќе се изврши во малата сала на СЦ „Борис Трајковски“ во Скопје.

Досега се субвенционирани вкупно 1.420 домаќинства (2007 и 2009 година по 500 домаќинства, а во 2011 година 420 домаќинства). За оваа намена досега се исплатени 21.869.672 денари од буџетот на Република Македонија.

Извор: СИТЕЛ

About The Author

Дипломиран економист, основач на блогот за Eнергетска ефикасност. Сопственик на претпријатие за финансиски консалтинг „Интро Груп„ дооел од Битола.

Number of Entries : 736

Comments (6)

Leave a Comment

© 2013 energetskaefikasnost.info - Developed by Introgroup . Powered by WordPress.

Scroll to top