Штедење на електрична енергија – практични примери Reviewed by Momizat on . Колкава ќе биде наредната сметка за струја? Како да се штеди на електрична енергија? Кои мерки за штедење се најефективни? Колкава заштеда ќе се добие со кои ме Колкава ќе биде наредната сметка за струја? Како да се штеди на електрична енергија? Кои мерки за штедење се најефективни? Колкава заштеда ќе се добие со кои ме Rating:
You Are Here: Home » Заштеда на енергија » Штедење на електрична енергија – практични примери

Штедење на електрична енергија – практични примери

Штедење на електрична енергија – практични примери

Колкава ќе биде наредната сметка за струја? Како да се штеди на електрична енергија? Кои мерки за штедење се најефективни? Колкава заштеда ќе се добие со кои мерки? – Ова се веројатно само неколку прашања за кои повеќето во Македонија се прашуваат после најавите за поскапување на електричната енергија. Во минатото доста тоа е пишувано на порталот за енергетскатата ефикасност во домовите и како рационално да се користи електричната енергија. Во продолжение еве една мала листа од постови кои се од таа тематика а кои можат да помогнат при рационално користење на електричната енергија:

 1. 10 совети за штедење на електрична енергија
 2. Заштеда во домот.
 3. 5 едноставни како да ја намалите сметката за електрична енергија.
 4. Заштеда во становите.
 5. Како до заштеда на пари преку заштеда на електрична енергија.
 6. Колку навистина ќе заштедите со штедливите светилки
 7. Заштедете трошејќи – енергетски класи на апаратите за домаќинство

Иако има доста други постови кои се од соодветната тематика овие неколку можат да ви дадат неколку идеи како порационално да се однесувате кон електричната енергија. Исто така доста корисни совети можат да се најдат во секцијата за бесплатно преземање каде што има неколку брошури кои се однесуваат на енергетската ефикасност во домовите. Во продолжение еве ги неколкуте туторијали кои се располагање на читателите на енергетска ефикасност за бесплатно преземање:

 1. Заштеда во домот
 2. Како да изработите свој сончев панел за топла вода за помалку од 1,000 денари
 3. Како да направите соларен колектор од лименки
 4. Како да направите миниветерница.

Со исклучок на првиот туторијал за заштеда во домот за останатите е потребно малку труд но во принцип речиси секој чекор е објаснет во детал така да немате да имате поголеми проблеми во нивната реализација доколку сте решени да ги реализирате. Дополнителни информации и совети за заштеда на електрична енергија можи да се најдат на официјалниот сајт на ЕВН Македонија како и на сајтовите на некои невладини организации кои се занимаваат со оваа тематика.

About The Author

Number of Entries : 162

Comments (1)

 • Martin

  Браво за странава, многу интересни совети и примери.
  Само Продолжете напред !

  Reply

Leave a Comment

© 2013 energetskaefikasnost.info - Developed by Introgroup . Powered by WordPress.

Scroll to top