About the author

Игор Мишевски

Магистрант на оджлив развој, дипломиран електро инженер со искуство во енергетската ефикасност и одржливиот развој!

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Alban

  Mnogu interesna tema , bidejki rabotime vo fabrika i imame ogromni fakturi za EE (kade sto 2/3 e za Maksigrafot, dali ima moznost za investirane vo fotovoltaici ili mala hidroelektrana , toa est (samostalnost od prenosniot sistem).

  1. 1.1

   Игор Мишевски

   Здраво Албан,
   Благодарам на твојот интерес на ова тема. Генерално најдобра можност за инвестиција е инвестиција во солани фотоволтаични панели, бидејќи доколку се поминат сите услови опишани во овој пост: https://energetskaefikasnost.info/osmeli-se-investiraj-vo-soncheva-centrala/ ќе добиете ел. енергија, која може да ја продате по субвенционирана цена, и да имате поголема исплатливост на проектот.
   Втора опција е да се направи целосна енергетска ревизија на процесите во вашата фабрика, и со намалување на реактивната моќност да се намали потрошувачката, или да се воведат други начини на заштеди на ел .енергија.

   Поздрав

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency