About the author

Игор Мишевски

Магистрант на оджлив развој, дипломиран електро инженер со искуство во енергетската ефикасност и одржливиот развој!

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Александар

  Проблемот со печките е нивното одржување на температура. Дозирањето на суровина за горење е мануелно, башка оганот е хазарден за еден дом.
  Замислете сега фамилија со мали деца?
  Стари луѓе кои едвај сами се носат?
  ….
  Има предности, ама потребно е конечно инжењерски да се одговори на предизвикот како кај централното греење.

  1. 1.1

   Игор Мишевски

   Се согласувам Александар, постојат недостатоци поради потребата од постојано ложење, но сепак во односта на опасноста, во суштина во секој дом постојат опасноти од било кој извор на греење (струен удар и сл.)
   Точно е дека треба да е одговори инжинерски при секоја инсталација, така на пример јас кај мене ангажиав компанија која ќе го проектира греењето од каминот, при што утврдивме дека не може да се топлат сите простории (што и не ми е цел) со предвидениот камин.

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency