About the author

Јасмина Пислевиќ

Дипломиран машински инженер

Related Articles

One Comment

 1. 1

  Добре Рунчев

  Го прочитав Вашиот текст и Ве молам дали може ли да ми појасните со која техника на заварување се изведени новите споеви на задната страна на апсорберот? Во текстот напишано е „Овие методи на заварување се надминати со новиот CS (Camel Solar) начин на заварување. Имено, новиот, иновативен тип на апсорбер е именуван како СS (слика бр. 4а) и е произведен по најнова технологија на
  заварување одзади (слика бр. 4б)“.

  Цевките се бакарни, апсорберот е од алуминиум со покривка или превкала. Како се споени алуминиумот и бакарот?

  Со почит.

  Добре Рунчев

  П.С. Вашиот текст многу наликува на pdf документот на следниот линк https://www.camel-solar.com/cs/wp-content/uploads/2013/04/Camel-Solar_brochure-1232013.pdf

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency