About the author

Related Articles

One Comment

 1. 1

  Димески Звонко ; МФЦ-СОЛАР

  Почитувани
  Морав да го искоментирам Вашиот текст , поради големиот број на мои муштерии , кои се соочиле со бирократијата и би рекол алчноста нивна…
  Мислам на ЕВН , како крајна компанија , со која ние корисниците имаме работа..
  Прво, променети се ( самите си ги промениле ) правилата за новоприклучените корисници.
  Цената на пиклучок не е веќе фиксна 500 евра ( плус додатни трошоци за кабел , ормарчина и евентуално бандери , ако е подалеку приклучокот ).Оваа сума достигнуваше некаде 800-900 евра без бандери, т.е. приклучокот е многу блиску.На многу места достигнуваше и неколку илјади евра , ако не беше потребен краен трансформатор од , да речеме 10КВ на 220 в ( 380 в).
  Со него достигнуваше цена од 15 до 25 000 евра !!!!!
  Човече , кој грабеж …
  И врвот на лицемерието на ЕВН , бараат иситиот тој трансформатор , кој ти си го платил , ДА ИМ ГО ПРЕДАДЕШ ВО НИВНО ВЛАДЕНИЕ т.е. сопственост . За тие после да стопанисуваат си него , да приклучуваат други корисници по сопствено убедување и да го прикажат како НИВНА ИНВЕСТИЦИЈА во МК.
  Сега и други работи се променети…
  Не се фиксни 500 евра за приклучок , туку се плаќа по ангажирана моќност .Значи колку апарати сакаш наеднаш да приклучиш, толку ке платиш за приклучок.Ова се однесува на станови и деловни објекти
  За тоа се плаќаше досега 500 евра , сега достигнувало до 2000 евра за истата ангажирана моќност….
  И капак на сето тоа , не приклучуваат објекти кои се диво изградени , (викендици , штали, фарми ) или пак луѓето немаат документи за тие објекти..
  Излез од сето ова?!
  Само да се стане енергетски независен ..
  Исплативо и за џебот и за екологијата
  Поздрав и секое добро

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency