About the author

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Никола

  kaj be za vakva vest najdovte mesto i sto ima vrska toa kako vladata si plaka smetki… so energetskata efikasnot vo svetot makar i da kasnela… ova samo dava vpecatok deka zavzemate strana od politickite blokovi huhuhuhuhuhu… redovno go posetuvam vasiot sajt i so ovaa dobronamerna sugestija bi predlozil da ne se zanimavate so vakvi prasanja.. so najdobra namera vi ja isprakam ovaa poraka pozd Nikolce

  1. 1.1

   Aleksandar Atanasovski

   Енергија, енергетика, енергетска ефикасност….се се тоа поврзани области кои ги покриваме. Тоа што институциите не си ги плаќаат сметките и што и ние напишавме пост за тоа нема врска со заземање политичка страна. Државата плаќа струја не со свои пари туку со пари собрани од сите нас и секој од нас има право да знае како се трошат тие пари во овој случај за сметките за електрична енергија. Министерство за финансии вика дека им префрлило пари, институциите викаат не немаат префрлено пари, ЕВН вели нас никој не ни плати. Некој или лаже или неодговорно троши пари кои се наменети за сметки за електрична енергија. Ова не е заземање став ова е само пренесување на изјави и на фактичката состојба….Ако веќе инсистираш на разгледување на состојбата од агол на енергетска ефикасност ај да видиме колку струја трошат по објект институциите и да дискутираме за тоа. Или и тоа би било заземање на политички став? Колку домаќински се троши електричната енергија во институциите или и тоа е политички став 🙂

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency