About the author

Related Articles

One Comment

  1. 1

    Љупчо Попоски

    Убава статија. Возилото е еден од претставниците на моменталниот тренд во автомобилската индустрија, “Plug-In” HEV. Меѓутоа, не ми е јасно како може, не само Митсубиши, туку и сите производители, да не “лажат” за потрошувачката. Искористени се сите дупки во законските регулативи за Европа, за да се пласира ваква импозантна бројка од 1,9 л/100км. Кога ќе се земат сите фактори во игра (“StateOfCharge” на батеријата при старт на возење на циклусот за определување на потрошувачката на гориво, како и потекло на електричната енергија), потрошувачката на гориво е многу поголема.

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency