About the author

Златко Чавдаровски

Дипломиран инженер по електротехника, насока електроника и телекомуникации

Related Articles

5 Comments

 1. 1

  goce1985

  Па кај нас можи да се направи оваа во селото косел што е кај охрид

  1. 1.1

   Devil

   Беше испробано пред подолго време, пред влезот во охрид беа направени тест пластеници кој би требало да се загреваат со оваа вода, системот работеше првите неколку години одлично, но поради не доволно разгледување на случајот настана проблем, водата која извира, поточно која беше пумпана по цевките беше многу збогатена со минерали што доведуваше до често насобирање на ѕидовите од цевките па и нивно затнување. Поради ова проектот беше откажан, мислам дека подоцна се обидуваа да вградат филтри на цевките, ама мислам дека не успеа ништо поголемо да постигнат и тоа пропадна. тоа мора добро да се испланира и да се испита што точно има во водата и како да се работи со неа, инаку би било добро да се искористи.

   1. 1.1.1

    goce1985

    не не некој техношки проблем некоја таложења што се прават во цевката како што кажа треба испитување особено и за тој гас што се ослободува мислам дека е гас кој можи да гори

    1. 1.1.1.1

     Devil

     незнам за тоа со гасот, не можам да зборувам, знам дека ги имаа проблемите со таложењата
     незнам ни која е температурата на водата која ај пумпаа, но можат (се разбира доколку е доволно висока) во затворена цевка да пумпаат вода и таа во да во цевката да ја загреваат, а не да испумпуваат од „збогатената“ вода 🙂

 2. 2

  kocov

  pa vaka funkconirat eden kup na centrali na yewolston vo amerika ne loso i kaj nas da se pocni istrazuvanje za ovaa

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency