About the author

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Devil

  Ме интересира дали негде можат да се најдат нацртите и проекциите од ветерницава, дали Влатко има некои негови идејни решенија за ветерницата, или пак правена е по некоја постоечка (мислам на некоја готова скица/нацрти и сл.).

  Јас разгледував некои на windgenkits.com. Размислував за некоја од нивните конструкции со што во разговар со еден колега/другар, ги разгледавме слабостите и предностите на некои од конструкциите, при што имаме некои решенија кои би ја подобриле работата и ефикасноста на самата ветерница.

  За се тоа да се примени потребна ми е ветерница, па затоа размислувам да изградам една, не мора да е 4kW и со 1kW а и помалку би поминал.

  Поздрав

  1. 1.1

   vlatko

   zdravo za veternicata imam nekoi nacati,no generalno informacii gi crpev hugh piggott i od otherpower. no mojot koncept e totalno po razlicen od nivnite,pod eden,polozbata na statorot i rotorot ne se zaedno so elisata tuku prenesot e resen so osovina,vtora bitna rabota nivnite proekti za opaskata na veternicata e centrifugalna koga ke napravi nekoi 300 prm go menuva pravecot. a mojata go ima i toa i sajla za kontrola na opasot koj se kontrolira so pomos na motor.malku po komlicirano bese da napravam pintc controla na elisite no i toa se pravi

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency