About the author

Игор Мишевски

Магистрант на оджлив развој, дипломиран електро инженер со искуство во енергетската ефикасност и одржливиот развој!

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  nikola

  а која ЕУ земја е на добар пат да ги исполни овие цели??

  И самите европски експерти и членови на европската комисија беа свесни дека целите кои ги поставија се недостижни, само сметаа на тоа дека од некаде мора да се почне, а за да се постигне барем малку, добро е прагот да биде висок.

  а Игоре ти зарем си толку наивен и веруваш во она „само да влеземе во ЕУ и се ќе биде розово“??

  Македонија на ова поле има направено многу повеќе од некој ЕУ земји (ПИГ земјите пред се), па сеуште е далеку од влез во унијата.

  П.С.: со две предфизибилити студии не се станува експерт…

  1. 1.1

   Игор Мишевски

   Никола, првин благодарам на твоето мислење. До 2020 година сеуште има време, па се надеваме дека ќе ги видиме резултатите, иако точно е дека целите се поставени превисоко, но подобро да се цели високо за да се постигне повеќе. НЕ верувам дека се ќе биде розово, но знам дека превземените обврки ќе треба да се исполнуваат ако сакаме да ги продолжиме преговорите.

   ПС. никаде не напишав дека сум експерт, иако тие две студии за мене се многу значајни, само го пробувавме новиот дизајн на блогот кој вади кратка биографија на авторот. Јас јавно ги ставам моите достигнувања и податоци и не се кријам зад лажни имиња и адреси. Поздрав!

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency