About the author

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Митко

  Почитувани,

  Ве молам за информација за неколку прашања:
  – која е повластената цена по која се продава Ел. енергија према ЕВН, дали е иста за сите или има различни цени ?
  – колкава е вкупната инвестиција за соларна централа од 50 KWh?
  – колку колектори и колкава земјишна површина е потребна?
  – која е фирмата што инсталира вакви централи?

  Ви благодарам.

  1. 1.1

   Предраг Стојковски

   Здраво Митко,

   За првото прашање одговорот можете да го најдете на следниот линк: https://www.erc.org.mk/
   За второто прашање не можеме да ви дадеме целосно точен одговор, бидејќи не знаеме дали имате сопствено земјиште/покрив или не, дали истото ќе го купувате или рентирате или пак не. Цената на самата опрема пак зависи од тоа од каков производител ќе ги купите панелите и опремата….

   Број на панелите е околу 200 панели, пак од зависност од самата моќност на панелите.

   Постои повеќе компании на нашиот пазар, ние би ги издвоиле КВАЗАР и СОЛАР ЕНЕРЏИ

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency