About the author

Related Articles

One Comment

  1. 1

    Petar

    Имате мала грешка во уводниот дел каде се зборува за векот на траење. Точно е дека штедливите светилки имаат околу 10.000 работни часа, но ЛЕД светилките имаат пет пати подолг работен век, а не само дупло. Тоа е уште еден показател дека иднината е кон овие светилки и згора на тоа може да се додаде фактот дека CFL светилките се штетни по здравјето и околината. Истото важи и за неонското осветлување бидејќи заедно со CFL работат на ист принцип.

    повелете: https://www.designrecycleinc.com/led%20comp%20chart.html

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency