About the author

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Љупчо

  Само да информирам дека и Македонија има ваков проект.
  Всушност во Кавадарци, на главните улици во во градот веќе се поставени LED светилки. Иако се поставени на старите канделабри, осветлувањето е LED.
  Лично не ми се допаѓа квалитетот на светлината, требало да изберат подобри, потопла боја, (оваа е некако бела стерилна), но барем сега секоја канделабра свети.

  1. 1.1

   Предраг Стојковски

   Здраво Љупчо,

   Да покрај Кавадарци постојат и други општини кој што имаа поставено како штедливи така и најнови ЛЕД светилки. Се обидовме да ги контактираме но не добивме повратна информација, така да за ќал останавме без подетални информации за Македонија. Инаку што се однесува до светлината која што се добива од ЛЕД светилките најверојатно дека не е одбран адекватен модел кој што ќе дава иста или појака светлина како и постарите светилки.

   Поздрав!

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency