About the author

Related Articles

4 Comments

 1. 1

  brane

  samo ne zaboravajte kolku sto e dobar toploten izolator tolku e los zvucen izolator nemojte da zgresite kako jas malterisajte si ja kukata pred da stavate stiropor pozdrav od patalec a ne od gatalec 🙂

  1. 1.1

   toni

   pa toa e dupli trosok

 2. 2

  Lovro

  Bi bil blagodaren ako se najde nekoja statija za prozori , odnosno ramki i stakla so komentar sto e sto, koj se proizvoditeli , kvalitet za sto vredi da se plati a sto e samo reklama.

 3. 3

  Dalibor

  Кој незнае ќе чита од странски сајтови со непроверен квалитет на постови.
  За лепење стиропор потребни се 7-7,5 килограми лепак на м2 освен кога се лепи на блок каде што може да биде потребно и над 8кг.
  Типлови (како што сте ги копирале од српски) или Типли или Штрафови кај нас се местат 15тина на квадрат (незнам сега точно бидејќи не сум се ни замарал да бројам на квадрат) а не 5. Принципот е да бидат 5 на табла но се мести само еден во средина а другите на ќошевите кој ќе фаќаат друга табла.
  Стиродур се става најчесто на гола бетонска површина и на цокле и тоа е препорачливо но не морално, бидејќи стиродурот е поцврст од стиропорот и има помала енергетска пропустливост поради неговата густина. Појавување на влага и мувла е релативна работа и може да биде предизвикана од други работи.

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency