About the author

Златко Чавдаровски

Дипломиран инженер по електротехника, насока електроника и телекомуникации

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Slobodan

  Здраво, пак јас 🙂 Ме интересира дали имате некој текст или шема или YT видео за ваква постројка за биогас, поконкретно за шталско ѓубре од крави? Колку мин. грла се потребни, колкав резервоар, колку би било очекувано производство и сл. информации. Однапред ви благодарам 🙂

  1. 1.1

   Златко Чавдаровски

   Проектот е се уште во развој, така што нема некои поконкретни информации за бројот на грла 🙂 инаку количината на произведен биогас зависи од многу фактори – каков дигестор се користи, видот на микроорганизмите што го помагаат разградувањето на изметот и каков измет се користи, односно дали е од говеда, свињи, живина или растителен. од еден тон отпад можат да излезат од 20 до 800 метри кубни биогас, пак зависно од видот на отпадот

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency