About the author

Игор Мишевски

Магистрант на оджлив развој, дипломиран електро инженер со искуство во енергетската ефикасност и одржливиот развој!

Related Articles

8 Comments

 1. 1

  Љупчо

  Многу добра работа е ова. Игор дали знаеш некаде во земјава да има вакво нешто или барем слично. Поздрав

  1. 1.1

   Игор Мишевски

   Здраво Љупчо, мислам дека има во Источна Македонија, а имам контакт и од лице кое професионално гради ракет печки во Бугарија (од Македонија е) и тоа најразлични видови. Доколку те интересира може да ти испратам негов контакт. Поздрав

 2. 2

  Љупчо

  Ако можеш прати ми контакт. Фала однапред

 3. 3

  KIRE

  koj vo mkd izrabotuva vakvi?

 4. 4

  Goran

  a sto ke se sluci koga tie horizontalnite cevki ke se napolnat so sagi.. so tek na vreme.. kako ke se iscistat…?

 5. 5

  Ричард

  Важно е да се додаде дека ваквите печки не загадуваат. Емисии на јаглерод моноксид нема, тој согорува во процесот и тоа е главниот чинител за ефикасноста на овие направи а јаглерод моноксидот кој е краен производ на горењето е во карбонска група која растенијата ја дишат. За разлика од фосилните горива!!

 6. 6

  Rubinco Nineski

  Kaj nas zivealistata ne se dobro izolirani. I se sto ke bide inovacija poslabo ke funkcionira. Isto taka na zima i vo leto vo podrum e poubavo. Vo pogornite spratovi ponecini. Prozorcite se golemi i ne energetski efikasni. Vo selo selanite imaat mali prozorci. Se na se i oblekata na nas ne e od volna i prirodni perduvi pa da ne topli. Starite luge nosele volna 100%. Od corapi pa do kapi. Ovaa obleka poslabo topli. So isklucok onoj sto kupil premnogu skapi alista. Doma koga sme ne nosime obuvki, tuku nekoi si vlecki. Se na se znaenjeto ni e skoro 0.

 7. 7

  stevan

  mozeli da se dobie kontakt broj od majstor sto gi gradi ovie ubavi raktni termo pecki!pozdrav !

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency