About the author

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Митко

  … и сеуште да си го чува патентот, можеби некој Марсовец ке му даде милион односно 4,7 милиони долари за смешен “патент”. Очигледно ке остане шнајдер до крајот на животот со таков став. Никола Тесла имал револуционерни патенти за човештвото но умре сиромашен!
  Подобро полна 100mL чаша отколку празно 1L шише.

  1. 1.1

   Зоран

   Ставот му е исправен, само не си свесен колку е сложен мисловниот процес и вложениот интелектуален труд за да дојдеш до нешто што е оргинално и воедно подобро од се досега постоечко. Ваквиот тип на работа не е нешто што го може секој и за истата е потребно безусловно посветување. Секако очигледно е дека не знаеш за таков тип на работа, а не си размисли и колку е вносна нејзината практична примена . . . едно подобрување од 2-3% на искористувањето на ветровиот потенцијал се мери со милјони евра во тек на самo една година. Продавањето на ваква иновација за милион евра или 4,7 милиони долари е смешно. За крај рецептот за производство на кока-кола иноваторот го продал за $2,300, а сега повторно уклучи го мозокот и запрашај се до каде стигнал тој што го откупил рецептот и што постигнал иноваторот во животот освен што направил една фамилија да е екстремно богата во светсти рамки 🙂

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency