About the author

Related Articles

6 Comments

 1. 1

  Анонимен

  Хидролизата преку такнаречената Џоева ќелија е нешто што веќе е познато https://www.google.com/search?sourceid=chrome&… . Проблемот што ниту една од компанијата нема да посака да изгуби контрола на енергенсот (бидејќи реално ќе бидат на удар големи компании и влади). Со среќа нека му е на Димче Шипинкароски, но мое мислење е дека нема да има реализација преку големите автомбилски куќи.

 2. 2

  Борче

  Идејата е супер.Ова кружи на интернет неколку години и сеуште не е патентирано (веројатно страв од енегетските компании). Не се работи за Џоева ќелија, туку за многу поедноставен систем за добивање на водород и кислород со помош на електролиза на вода. Со среќа нека му е на Димче. Треба да знае дека има уште таки вградени системи во МК. Само напред.

 3. 3

  Marko

  Губите кредибилитет со вакви статии, поради неефикасноста на електролизата водород е само неефикасен носител на енергија. Алтернаторот не може да создаде доволно водород за да ја придвижи колата бидејќи за таа работа треба надворешна енергија. Инаку целиот бизнис со водородни коли е само уште една глупост на нафтената индустрија, скоро целата индустрија за водород зависи од фосилни горива за негово создавање, бидејќи сеуште електролизата не е толку ефикасна.

  1. 3.1

   Игор Мишевски

   Марко, благодарам што го следиш нашиот блог, како што можеш да видиш дека артиклот е во целост превземен од АЛСАТ телевизија, без промена на текстот. Инаку мое лично мислење е дека создавањето на водород не е директно поврзано со фосилните гориви бидејќи можат да се употребат и обновливи извори на енергија.

 4. 4

  Marko

  Кола на вода не е еднакво на кола на водород. Разликата е во тоа што за да се направи водород од вода е потребно количество енергија, при што водородот станува носител на енергија. Мислам дека големите компании ја туркаат водородната технологија бидејќи и така ќе имаат енергенс кој ќе го продаваат, а еден од најефикасните процеси за добивање водород е од фосилни горива. Најсмешно е што ветуваат дека ќе можеме да го продаваме „вишокот енергија“, кое не е економски исплатливо поради законите на физиката.

  Инаку сите други статии ви се одлични :). Го прочитав целиот блог вчера. Поздрав.

 5. 5

  Dejan

  Deka se najde tolku pameten Struzanec be pa tolku falenje napisi na youtube HHO pa vidi so se ke najdes za toa a toa e tocno deka najmalku 50 % se namaluva potrosnata.Kakvi elektrodi -gluposti samo zemas celicna sajla i od nea praves generator i moze bes problem obicna vova od cesma i sol-na 1l-2lazicki sol i ,,fuces,,…
  Deka be Struzanite ispadnaa najpametni koga toa se koriste 50 godini u sveto

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency