About the author

Related Articles

4 Comments

 1. 1

  Igor Gjurovski

  Заборави да спомнеш производство на Биодизел?!

  А за ветерниците, секои 3 месеци се најавуваат инвестиции тешки стотици милиони евра ама до ден денешен ништо не е направено.

  Иначе соларните електрани и ветерниците се малку проблематични ако целата опрема треба да се увезува и ако ништо не се произведува тука. Едноставно опремата е скапа и создава голем негативен девизен дисбаланс. Субвенциите се само за 2 мегавати колку што сум информиран.

  1. 1.1

   Предраг Стојковски

   Здраво Игор,

   Да ли мислиш на производство на биодизел од искористеното масло или на производство на биодизел од маслодајна репка, сончоглед, соја…или за двата вида на производство на биодизел? Инаку во право си и производството на биодизел, без разлика да ли е од искористеното масли или на друг начин е потенцијално добар бизнис. Продолжи и понатаму да не пратиш!

 2. 2

  Slobodan

  Кај нас има одлични услови за многу поголемо искористување на природните ресурси ама се додека власта не почне да размислува за енергетската иднина на своите граѓани, нема ништо да се случи и се ќе остане само на пропаднати тендери, најави за ветерни паркови и сончеви централи по весниците. А споменици ќе ни никнуваат на секој чекор…

  1. 2.1

   Атанасовск

   Тажно но вистиното е тоа што го кажуваш. Можеби во новата година ќе има некое придвување на ова поле. Барем се надеваме

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency