About the author

Игор Мишевски

Магистрант на оджлив развој, дипломиран електро инженер со искуство во енергетската ефикасност и одржливиот развој!

Related Articles

5 Comments

 1. 1

  Agron

  Zdravo
  Jas sum Agron od Skopje, i deneska procitav edna mnogu interesna statija za energijata: https://energetskaefikasnost.info/kako-do-nad-30-zashteda-na-el-energija-kaj-kaminite-so-centralno-greene/
  me interesira kakov e aparatot sto vie ste go postavile i kaj moze da se nabavi. I jas se gream na kamin so centralno greenjei go imam ovoj problem. Cak mene me sovetuvale pumpata da bide ostave da raboti i koga ne se lozi, pa cak i vo letno vreme?
  Fala za vasiot ogdgovor odnapred…

  1. 1.1

   Игор Мишевски

   Агрон,

   pipe stat или термостатски прекинувач за на топловодна цевка како на сликата можеш да најдеш во сите подавници за материјали за греење. Јас го набавив од Темомонт – Битола

   Поздрав

 2. 2

  Зоран

  Убаво е да се пишува за сопствените позитивни искуства. Меѓутоа, уште поубаво ќе биде доколку се напише за нешто што е навистина ново инженерско решение во областа на регулацијата на работа на топловодна постројка, посебно од аспект на твоите тековни магистрантски студии. Контактниот цевен термостат е одамна познато инженерско решение, а “мајсторите парнаџии“ можат со такви и слични “откритија“ да се гордеат само пред лаици.
  Дај некое решение, на пример, за енергетска автономност на станбен објект.
  Поздрав

  1. 2.1

   Игор Мишевски

   Здраво Зоран,
   Ти благодарам за коментарот, но навистина не го разбирам. Нашиот портал е наменет за сите корисници, и „лаици“ и „експерти“, и како што можеш да видиш од претходниот коментар, на некого му значат овие информации. И незнам зошто ги спомнуваш моите магистерски студии, кои немаат допирна точка со темата, која ти е целта да се повикуваш на нив? Како што напишав јас не се сметам за експерт, и не сум овде да давам инжинерски решенија, а ако сакаш ти можеш да го направиш тоа бидејќи интернетот е одличен медиум, па бујрум отвори си блог/портал.
   Обично не одговарам вака на коментари, но бидејќи на овој начин го споделувам моето лично искуство со други за да не грешат таму каде што грешев и јас, глупо е некој „експерт“ да ме навредува зошто не правам нешто што и самиот не го прави.
   Поздрав

 3. 3

  Todor Stojanov

  Со се’ што е напишано се слагам дека да се штеди. Што е со препораките на производителите на камини кои велат дека водата во системот не треба да стои, односно пумпата треба да работи постојано

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency