About the author

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Звонко

  Од моето едногодишно искуство со монтирање на вакви мали соларни системи , скоро низ цела Македонија , можам само да кажам дека СЕ ИСПЛАТИ и тоа како…
  Местата на кои инсталирав мали системи претежно беа викендички , кои поради неможноста да се приклучат на мрежата на ЕВН , прибегнаа на вакво решение .Тоа се покажа како поевтино уште во старт преку неплакање на приклучок на ЕВН ,а потоа заштеда преку бесплатната струја.
  На многу места цената што ја платија беше неколкукратно помала од таа за носење на приклучок од подалеку .
  Друго место беше за напојување на антенски систем за безжичен интерент на две места. Потоа куќа во Штипско , каде како пробно поставивме 4 панели ова лето , со намера напролет да се постават 20-30 панели и да се задоволи комплетната потреба за струја за таа куќа.
  На неколку штали се исто поставени панели .
  Се на се , монтирањето на вакви системи допрва следува зошто со оваа цена на приклучоците , инертноста на ЕВН и цената на струјата , монтирањето на соларни фотонапонски панели е корисен и исплатив бизнис.
  Поздрав и секое добро

 2. 2

  Spaso Boziov

  Jas Spaso Bozinov graganin na R.Makedonija sum zaenteresiran za ovoj biznis i baram poveke informaci ako mozete da mi objasnite.
  vi blagodaram.

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency