About the author

Related Articles

3 Comments

 1. 1

  Dimeski Zvonko

  Многу „убава “ цена , и плус „многу развојна “… Цели 9.84 денари од откупен киловатчас енергија … а јас индустриска струја плакам над 10 денари …
  Со овие цени , место за 5-7 години ке си ги вратите Вашите вложени пари во соларна фотонапонска централа за 12-15 години и таман тогаш ќе заврши лиценцата за откуп на струја со повластена тарифа…
  Ако не одлучат цените да бидат , барем 0,25 евра/KWh за централа до 50 KW и да речеме 0,2 евра/KWh за тие централи над 50 KW , НИШТО ОД БИЗНИСОТ …
  ПОздрав и секое добро

 2. 2

  Dimeski Zvonko

  Господа од Влада !!
  Оставете ги овие квоти , дајте , донесете го другиот закон , на кој сите чекаме ..
  Дозволете обичен човек да може без многу документи и плакање да добие можност да постави неколку киловати панели на покривот на својот дом .
  Да произведува струја , која ЕВН ке ја откупува , па дури и по обична , домашна тарифа од ( не сум сигурен ) од 0,1 евро од KWh или подолу …
  Дозолете , обичниот човек САМ ДА СИ ЈА ПРОИЗВЕДУВА сопствена струја што ја троши .
  Ем ке го задоволиме планот до 2020 година да 20% од струјата да биде од обновливи извори , ем народот нема да плака никакви сметки за струја.
  Верувајте , ова ке биде многу подобро за сите , отколку новите лиценци ..
  Поздрав и секое добро

 3. 3

  Lovro

  Vakvata cena za fotovoltajcite e de stemuliracka , vo zemja kade sonceto e vo znameto , i bi trebalo golem del da se prekrie so fotovoltajci , se predlaga cena koja so narednoto poskapuvanje ce se izednaci so redovnata , ne odete po svetov da barate investitori gi ima i vo Makededonija i toa mnogu ama stimulirajte gi kako stranskite.

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency