About the author

Златко Чавдаровски

Дипломиран инженер по електротехника, насока електроника и телекомуникации

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Igor

  Сето ова е супер, но…

  Јас би им советувал на читателите кои сакаат да заштедат на електрична струја за 2000 евра да си ги обноват сите домашни уреди со уреди кои имаат А енергетска класа.
  Така на пример со купување на фрижидер, шпорет, ТВ, и некои други помали уреди би можеле да заштедат на струја а во исто време ќе си се подноват.

  Ако потрошиш 2000 евра, а заштедуваш 15 евра месечно, парите ќе си ги вратиш за 133 месеци или нешто повеќе од 11 години.

 2. 2

  goran

  da ama ako imas veternica koja ke proizvede idredena energija ti taja energija mozes da ja koristis skladiras ili prodavas no za zal nie sme vo makedonija kade sve se povrzuva so zborot maka taka maka macime nie so nasite disributeri i inakasanti ,kako komparaciaj vo slovenija se vovedeni dvonasocni broila uste od 1995 godina so koi sekoj koj ima kilovat proizvedena el.snergija i mu e visak ja prodava na evn se razbira od ekoloski obnovlivi resursi pa sega kakva bi bila matematikata ,,,,,,,,,

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency