About the author

Related Articles

2 Comments

 1. 1

  Александар

  Регулативите не покриваат анализа на т.н. супер микро честички. Тоа се честички со големина која е помала од некои 100 микро метри (ако добро се сеќавам). Проблемот со овие честички е што организмот не ги отфрла него ги складира – односно кај термо печките излегуваат со топлиот воздух.

  Значи канцерогеноста постои, само се занемарува, освен во очигледните случаи. Сепак не треба да се заборави дека тоа е минимална канцерогеност, во споредба со другите хазардни материи.
  Исто така можам да кажам дека е некој благ иритант на дишните патишта.

 2. 2

  Марија

  Што е најбитно: му дозволува на ѕидот да дише, т.е. дозволува влагата да проаѓа нив него и да се испушти кон надворешноста, за разлика од стиропорот, кој што делува како да сме ја обложиле цела куќа во најлон. Така, ако има изолација од стиропор се појавува влага на внатрешноста од ѕидовите на местата каде е пониска температурата (на т.н. топлински мостови), ситуација која ја нема во случај со изолација од стаклена или камена волна. Недостаток е што има малу повисока цена од стиропорот.

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency