About the author

Related Articles

4 Comments

 1. 1

  Александар

  Мислам дека имате пропуст.
  „Со зголемувањето на неговата густина, се зголемуваат и неговите изолациските карактеристики, поточно коефициентот на топлинската спроводливост е помала.“

  Имено „активна состојка“ кај сите изолациски материјали е воздухот, следствено со зголемување на густината има и помалку воздух т.ш. по некоја логика спроводливоста се зголемува.
  Исто така добро е да се знае дека поистеринот е дериват на нафтата т.ш. иако практичен неговата цена ќе расте, следејќи го трендот на нафтата, дополнително станува збор за увозно зависен производ.

 2. Pingback: Едноставна изолација со помош на Мултипор изолациски плочи

 3. 2

  Роман

  Може ли некој да ми каже дали стиропорот е безбеден за луѓето при поставување како изолација внатре во простории (зидови и тавани) бидејќи некој ми кажа (а има и во претходниот коментар) дека содржи деривати на нафтата па нивното зрачење се штетни за човекот, односно не се препорачува во простории во кои се живее.

 4. Pingback: Која изолација да изберам? - Енергетска ефикасност

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency