About the author

Игор Мишевски

Магистрант на оджлив развој, дипломиран електро инженер со искуство во енергетската ефикасност и одржливиот развој!

Related Articles

5 Comments

 1. 1

  Igor Gjurovski

  Одлична замисла, само како што нагласивте, треба да се внимава да не се извалкаат или загадат.

  Исто како кај коливе кога ќе се загадат каналите за ладење/греење… После ништо не помага…

 2. 2

  dipl.mas.ing Iliev Z

  Оваа реализација е многу стара, и се употребувала во времето кога модерниот свет незнаел за климатизација и греење, а и денес сеуште се користи во посиромашните земји. Принципот кој го користеле е сличен но поставен на самите колиби, односно живеалиштата се покриени со трски. Мислам дека тој начин е можеби поисплатлив од овој модерниот.

  Поздрав и многу успех во работата.

 3. 3

  Боби

  После првиот круг на загревање на воздухот не го добиваш истиот ефект, После неколку само часови на работа земјата која ги допира цевките ќе ја има нивната температура.
  Го омам решението, но во друга прилика кога ќе го проверам. (Моја идеја беше за ХХО генераторот уште во 1981 г. – но не го реализирав)
  Климатизерите не случајно имаат медиум – воздух??!!
  Истото можеме да го направиме со водени кондезатори или испарувачи зависи дали се работи за ладење или греење, ама таму водата мора да биде проточна, а ако е базен (како земјата) ефектот или добивката ќе ни ја снема после неколку циклуси.
  Ај здраво ако не сум во право.

  1. 3.1

   Игор Мишевски

   Не би рекол дека земјата ќе ја добие температурата на воздухот, бидејќи таа топлина бргу ќе се распореди низ останатата земја.
   HHO е одлична работа, уште само да се потврди дека вложената моќност (од акумуаторот) е помалаоддобиената (согорениот HHO). Ако се употреби пулен модулатор,можеби и ќе има некоја мисла (пак треба да се провери).
   Испарувњето исто така има многу смисла.
   Фала за мислењето!

 4. 4

  toni

  dobra ideja ama za da funkcionira kolku bi trebalo da e dolzinata na cevkite,dali ispod povrsinata na celata kuka ili kolku poveke podobro

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency