About the author

Related Articles

6 Comments

 1. 1

  nekoj

  Избор на клима уред зависи од многу фактори : цена, куповна мок, работни часови, намена, ефикасност, бучава, животен век, последици кај корисникот, исплатливост…
  Кога ке се земат сите фактори во предвид, во моментов препорачливо (оптимално) решение е најдобриот клима уред од трета класа без инвертор.
  Но секогаш важи поговорката „колку пари-толку музика“
  позз

 2. 2

  Митко

  Инвертер е подобар но разликата во цена со обичниот го прави НЕпопуларен.
  Веројатно се потребни околу 5 год. да се вратат вложените додатни сретства.
  За тој период инвертерот ке биде “потрошен” и вон гаранција, важен фактор !!
  Работен век на НОВИ уреди е 5-7 год. ова го кажувам од мое лично искуство.
  Овде не важи правилото најскапиот уред да биде и најдобар избор, или не ?
  Најсигурно е ЗЛАТНА средина, помалку Gadgets и хром но добиваш функција.

 3. Pingback: Греење со помош на електрична енергија

 4. 3

  jas

  Dali jas ne sum svatil ili profesorite greska me ucele ama: kako moze da se dobie od 1 KW el. energija – 3 KW toplinska? Moknost e moknost W(elektricen) = W(toploten) ..energija e energija samo se preoblikuva vo drug vid.. ovde toplinskata sto se dobiva bi trebalo da e za nekoj vat (W) pomala poradi zagubite.. pa ne moze nekoj vid perpetum mobile..

 5. Pingback: Климатизер со инвертер или ТА печка?

 6. Pingback: Климатизација: благодет и оптеретување

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency