About the author

Related Articles

3 Comments

 1. 1

  nikola

  дајте ве молам почнете да користите македонски литературен јазик

  соларна = сончева

  топлотна = топлинска

  туторијали = упатства

  1. 1.1

   Предраг Стојковски

   Почитуван Никола,

   Навистина го цениме Вашиот труд да го сочувате македонскиот литературен јазик од страни зборови, германизми, србизми, грцизми, англосаксонизми, турцизми…итн.

   Поради ова би сакал да Ве почастам со една домашна жолта и да заедно седниме на поило – званично македонски исправен збор за шанк. Ако не Ви се бендиса за поило можеме и на обична маса.

   Уште еднаш благодарам на корекциите и друг пат очекувам конкретни прашања и коментари кои се повеќе во врска со самата тематика на текстот но сепак и граматиката е битна па бидете слободни да давате коментари од оваков вид.

   Поздрав и продолжите и понатаму да го пратите нашиот блог (хм…да ли ова блог го реков на македонски литературен начин…?)

  2. 1.2

   Предраг Стојковски

   Барем кога инсистирате на користење на македонски литературен јазик – користете кирилица кога се потпишувате во коментарите 🙂

Comments are closed.

2018 Powered By Wordpress, developed by Nova Solutions internet marketing agency